SOFARFARM

Reglează tranzitul intestinal, detoxifică organismul și te scapă de balonare!

Plantalax detoxifiant natural pe bază de fibră de Psyllium, alfa-galactozidază și beta-galactozidază, este soluția ideală pentru un tranzit sănătos

Când este Plantalax bun pentru mine?

Nu mănânci suficiente alimente bogate în fibre (cereale integrale, semințe, fasole, conopidă, varză, fructe etc.)

Stresul și anxietatea sunt parte din viața ta de zi cu zi

Suferi de o digestie lentă

Duci o viață sedentară

Constipația și balonarea apar frecvent în viața ta

Suferi de boli inflamatorii ale sistemului digestiv

Suferi de hipotiroidism, diabet tip II sau alte boli

Vrei să previi tulburările intestinale și să ai un scaun zilnic

Plantalax este remediul natural care relglează tranzitul intestinal și consistența masei fecale

Plantalax conține fibre din cuticula semințelor de Psyllium (4g per doză), α-galactozidază și β-galactozidază.

Importanța fibrelor de Psyllium

Fibrele de Psyllium din Plantago ovata sunt un remediu natural pentru constipație și disfuncții ale tranzitului intestinal cu particularitatea de a suferi, la nivelul florei bacteriane intestinale, numai o fermentare parțială.

Componenta nefermentată are capacitatea ridicată de a reține apa în lumenul intestinal și în consecință, crește hidratarea și volumul fecal.

Componenta fermentată determină, la nivelul colonului, proliferarea bifidobacteriilor (funcția prebiotică) rezultând o creștere a masei fecale

α-Galactozidaza

α-Galactozidaza este o enzimă capabilă să descompună în mod specific ONG (oligozaharidele nedigerabile) prezente în anumite alimente, cum ar fi legumele, fructele și cerealele, facilitând astfel digestia lor. Aceste ONG sunt de multe ori cauza balonării.

β -Galactozidaza

β -Galactozidaza ajută la digestia lactozei, împiedicând-o să ajungă la colon, unde este fermentată și determină simptome gastrointestinale precum: balonare, crampe abdominale și flatulență.

Simptomele frecvente ale unui tranzit nesănătos

• Apariția gazelor intestinale în mod frecvent sau persistența lor pe o durată mai lungă de timp

• Balonarea combinată cu constipație, flatulență, diaree, greață sau vărsături

• Dureri abdominale și crampe

• Constipația recurentă (frecventă)

• Indigestia

• Scăderea în greutate și lipsa poftei de mâncare

Cauzele balonării și constipației
O alimentație dezechilibrată, bazată pe carne, lactate, băuturi carbogazoase, produse de patiserie, dulciuri.

Alimentația bogată în amidon (cartofi, pâine, patiserie, alimente procesate)

Mâncatul pe fugă

Intoleranțele alimentare (lactoză, gluten)

Stresul și anxietatea

Sarcina - prin creșterea presiunii mecanice asupra tractului intestinal

Fluctuațiile hormonale din timpul ovulației

Tratamente medicamentoase

Intervenții chirurgicale, în special cele din sfera digestivă sau cele care au necesitat anestezii de lungă durată

Beneficiile pe termen lung ale consumului de Plantalax

Prevenție și sănătate pe termen lung pentru intestinul tău deoarece este un reglator natural ce restabilește și menține un tranzit normal. Fibrele solubile și insolubile mențin sănătatea sistemului gastrointestinal în mod fiziologic.

Stimulează eficient și blând peristaltismul intestinal, adică ajută la tranzit, reglează sistemul digestiv și înlătură blocajele potențiale.

Previne acumularea gazelor intestinale.

Reduce simptomele asociate constipației (flatulență, balonare, disconfort abdominal)

Recomandat în Sindromul Intestinului Iritabil, având efecte în optimizarea consistenței scaunului.

Normalizează funcția colonului și reglează evacuarea.

Funcția prebiotică a Plantalax, prin componentele nedigerabile din Psyllium, hrănește și ajută la întreținerea bacteriilor bune (microbiotei), care susțin sănătatea intestinală. Altfel spus, stimulează creșterea bacteriilor care ajută la o evacuare ușoară și naturală.

Ajută la apariția rapidă și menținerea senzației de sațietate și este benefic în curele de slăbire. Consumat înainte de mesele principale poate ajuta la scăderea în greutate.

Există studii recente care demonstrează că poate ajuta la scăderea colesterolului ,,rău” și la creșterea nivelului de colesterol ,,bun” în organism.

Poate ajuta la scăderea trigliceridelor, care la rândul său înseamnă scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Reduce riscul de diverticulită și cancer de colon, prin menținerea unui scaun normal/regulat, având ca rezultat eliminarea toxinelor.

Scade nivelul glicemiei.

Ajută la reglarea producerii de insulină și la reglarea poftei de mâncare, de aceea este recomandat diabeticilor de tip 2 (Ghalandari et al., 2017)

Un studiu foarte recent (2018), concluzionează că un consum de 10.5 g de Psyllium pe zi, la pacienții cu diabet de tip II, îmbunătățește semnificativ parametrii sangvini crescuți în diabet, parametri care îi expun riscului cardiovascular. De altfel, studii realizate de-a lungul timpului au arătat faptul că Psyllium consumat în doze corecte, poate reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare (ex. Sola et al., 2010).

Știați că?

La nivel mondial 10 și 25% dintre oameni suferă de Sindromul de Intestin Iritabil.

Constipația este un simptom frecvent care apare de la 2% la 30% din populație, crescând cu vârsta, în special după 65 de ani.

Femeile sunt mai des afectate de constipație decât bărbații.

67% dintre femeile din România se confruntă cu această afecțiune conform Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie.

Mod de administrare

Se poate administra începând de la 6 ani. Se administrează 1/2 de plic de 2-3 ori pe zi cu puțin timp înainte de masă și se recomandă consumul constant de lichide.

La copii peste 12 ani și adulți se recomandă 2-3 plicuri pe zi, înainte de masă.

Administrarea de Plantalax se va face pe o durată de cel puțin 4 săptămâni, împreună cu un consum ridicat de lichide (mai mult de 2 L).

După normalizarea scaunului se poate diminua frecvența administrării. Este un reglator intestinal de durată, care se recomandă pe termen lung, nu dă dependență și poate fi întrerupt atunci când tranzitul intestinal se normalizează

Se prepară astfel

Se adaugă conținutul unui plic de Plantalax într-un pahar mare și uscat, după care se adaugă apă plată, se amestecă foarte bine și se consumă imediat.

Atenție! 

Consumul de apă pe perioada administrării produsului Plantalax trebuie să fie unul crescut (minimum 2 L de apă pe zi), pentru a stimula absorbția apei în fibra de Psyllium, a crește volumul conținutului intestinal și a iniția evacuarea.

Nu are efecte adverse și nu provoacă dependență .


*Pentru a preveni tulburările tranzitului intestinal și ale sistemului digestiv, este recomandat și consumul de probiotice Conform OMS, probioticele sunt ”microorganisme vii care atunci când sunt administrate în cantități adecvate conferă reale beneficii sănătății organismului uman gazdă”. Cu alte cuvinte, probioticele sunt bacterii bune, care trăiesc în simbioză cu organismul nostru.

Enterolactis este un probiotic ce conține fermenți lactici vii și restabilește în mod natural și rapid echilibrul florei intestinale.

Conținutul ridicat de celule vii de origine umană, tip Lactobacillus Casei DG, din fiecare doză, prezintă alegerea ideală, datorită dozei și rapidității cu care acționează la nivelul intestinului.

Probioticul ENTEROLACTIS