Globoferrina, supliment alimentar ce conține 200mg de lactoferină per capsulă

Globoferrina

supliment alimentar ce conține 200mg de lactoferină per capsulă

Ce este Globoferrina?

Globoferrina conține o glicoproteină din familia transferinei, caracterizată printr-o capacitate ridicată de a lega fierul. Este prezentă în cantităţi mai mari în colostru și în laptele majorităţii mamiferelor, dar și în multe fluide corporale, precum în salivă, secreţii nazale, lacrimi etc..

Globoferrina pare să fie implicată într-un mecanism complex de activare a proteinelor responsabile pentru eliberarea fierului din ţesuturi spre circulaţie, astfel încât să fie disponibil pentru sinteza hemoglobinei, un constituent important al globulelor roșii din sânge.

Lactoferina se găsește și în granulocitele neutrofile, globulele albe din sânge, care protejează în special împotriva infecţiilor bacteriene și fungice.

Globoferrina a demonstrat potențial în combaterea infecțiilor virale și bacteriene și în a exercita activitate antiinflamatoare și imunomodulatoare

Globoferrina, acționează ca o barieră împotriva virusurilor
Mecanism de acțiune în infecția cu SARS-CoV

Lactoferina, prezentă în Globoferrina, acționează ca o barieră împotriva virusurilor, inclusiv SARS-CoV-2, pe care nu îl lasă să intre în celule și să infecteze gazda. Chiar și în cazul infectării, materialul viral va fi redus, la fel ca și simptomele.

Practic, Globoferrina acționează ca o umbrelă, cât timp o utilizezi te poate apăra de infecția cu SARS-Cov-2, precum umbrela care atâta timp cât e deschisă te apară de ploaie.

Efectul antiviral al Globoferrinei apare prin prevenirea intrării particulelor virale în celulele gazdă, fie prin legarea directă la particulele virale, fie prin blocarea receptorului virusului sau a co-receptorului prezent pe celula gazdă.

Globoferrina este capabilă să prevină intrarea virusurilor în celulă, prin legarea la receptorul HSPG de pe suprafața celulară. HSPG acționează ca un factor co-necesar pentru SARS-CoV-2.

Globoferrina acționează ca o umbrelă, cât timp o utilizezi te poate apăra de infecția cu SARS-Cov-2

Figure from “Lang J et al. Inhibition of SARS pseudovirus cell entry by lactoferrin binding to heparan sulfate proteoglycans. PLoS One 2011;6(8):e23710-Fig.9

  • În plus față de interacțiunea sa cu celulele gazdă, lactoferina poate îmbunătăți, de asemenea, protecția antivirală prin modificarea răspunsului imun, cum ar fi îmbunătățirea fagocitozei (proces de înglobare și de digerare a bacteriilor și a altor corpuri străine din organism).
  • Efectele imunomodulatoare ale lactoferinei au atras atenția, deoarece lactoferina apără împotriva infecțiilor și inflamației excesive, care se realizează prin interacțiunea cu celulele imune și citokinele (1)
  • Tratamentul cu lactoferină a scăzut cantitatea de citokine IL1B și IL6, care se numără printre cele mai importante citokine implicate în „furtuna de citokine” (2)
  • Astfel, cele mai recente studii sugerează că Globoferrina poate fi folosită atât în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, cât și în timpul infecției pentru a preveni „furtuna de citokine”

Mod de administrare

1 capsulă pe zi, preferabil imediat după masă

Globoferrina
Atenționări

Globoferrina este un derivat al laptelui de vacă, care nu trebuie luat în caz de intoleranţă la lapte. Contraindicat persoanelor cu intoleranţă la lactoză sau alergice la proteinele din lapte.
Administrarea de lactoferină în doză de 200 mg pe zi este bine tolerată, chiar și în timpul sarcinii.

Ingrediente

Lactoferină (lapte); capsulă vegetală: hidroxipropilmetilceluloză, colorant:dioxid de titan;
agent antiaglomerant: săruri de magneziu ale acizilor grași vegetali.

Globoferrina se gaseste in farmacii

 (1) Immunomodulatory effects of lactoferrin on antigen presenting cells.  Puddu P, Valenti P, Gessani S Biochimie. 2009 Jan; 91(1):11-8.

(2) Salaris, C.; Scarpa, M.; Elli, M.; Bertolini, A.; Guglielmetti, S.; Pregliasco, F.; Blandizzi, C.; Brun, P.; Castagliuolo, I.
Protective​ "Effects of Lactoferrin against SARS-CoV-2 Infection In Vitro"​ 2021

sofarfarm.ro